Puheenjohtajan tervehdys jäsenille

16.5.2024

Arvoisa jäsen,

kiitokset edellisen kirjeeni lukeneille, ja palautteeseenne siihen liittyen. Jätetään teitittely vähemmälle ja otetaan rennompaa otetta tilalle. Pysytään silti asialinjalla, koska eivät nämä työmarkkina-asiat tällä hetkellä mikään leikin asia ole.

Syksyn, talven ja kevään lakkoilu ei ole saanut hallituksen päätä kääntymään, vaan he ovat jääräpäisesti ajamassa hallitusohjelmaa suunnitelmansa mukaisesti. Tämän vuoksi järjestimme yhdessä eri ammattiostojen ja Teollisuusliiton kanssa mielenosoituksen 04.05.2024 Tampereen keskustorilla.

Monisatapäinen yleisö sai nauttia kauniista ilmasta, hernekeitosta ja grillimakkarasta sekä Samae Koskisen musiikista. Leppoisista olosuhteista huolimatta parhaiten mieleen jäivät kuitenkin lukuisat vakavat puheet, joissa toistui huoli hallituksen kohtuuttomista päätöksistä. Yksimielisesti yleisön joukosta viestimme; Tämä ei ole vielä tässä, eteenpäin työläiset ja sosiaalisesti nurkkaan ahdistetut. Yhdessä olemme vahvoja!

Edunvalvonta-asioista mainittakoon, että kovat ajat rakennusteollisuudessa heikentävät edelleen Raklan toimintaa. Jo viime vuoden loppupuolelta asti on tehty lyhyempää työviikkoa, ja näkymiä paremmasta saamme vielä odottaa. Lomautukset heikentävät ostovoimaa, ja vaarana on, että menetämme osaavaa työvoimaa, toistuvasti kevyempään palkkapussiin tyytymisen vuoksi.

NSG Pilkingtonin muutosneuvottelut tulivat päätökseen 18.4.2024. Lopputuloksena tuotannosta vähennettiin viisi tuotantotyöntekijää, lisäksi yksi alempi ja yksi ylempi toimihenkilö sai lähteä. Muulle henkilöstölle tulee tarpeen mukaan yhteensä alle 90 päivää kestäviä lomautuksia 31.12.2024 mennessä. Myötätuntomme on työpaikkansa menettäneiden puolella, ja lomautuksista kärsiville toivomme taloudellista sitkeyttä arkeen.

Molok on löytänyt uudet tilat tehtaalleen Ylöjärveltä, Vaasantien vierestä. Monet tuntevat paikan entisenä Plastirollina.

Tila ja laaja tontti parantavat työturvallisuutta mm. helpottamalla raskaan liikenteen ja trukkikuljetusten sujuvuutta. Lisaksi ihmiset saadaan sijoittumaan saman katon alle lähemmäs toisiaan ja näin edistämään tiimien välistä yhteistyötä ja kommunikointia.

Muuton projektisuunnittelu on käynnissä ja muutto Nokialta Ylöjärvelle tapahtuu tämän vuoden aikana.

Seuraava ammattiosaston hallituskokous tullaan pitämään vielä Molokin nykyisissä tiloissa. Tehdasvierailu on osa laajempaa kokonaisuutta, minkä ansiosta ammattiosaston hallitus saa mahdollisuuden tutustua toistemme työpaikkoihin. Toivottavasti näemme teitä jäseniä tulevilla tehdaskierroksillamme.

Tulevasta otettakoon esille ammattiosastomme 50-vuotisjuhlat syksyllä. Laittakaahan päivämäärä 26.10.2024 jo suurella kalentereihinne. Kutsut tulevat myöhemmin, ja juhlista lisää tulevassa jäsenkirjeessäni sekä myöhemmin myös ammattiosaston nettisivuilla.

Onnea kevätkokouksessa arvottujen lomaosakeviikkojen voittajille. Toivon teille ja kaikille muille jäsenille oikein hyvää kesää ja rentouttavia lomahetkiä.

Terveisin puheenjohtaja Mika Kaasalainen