Puheenjohtaja Mika Kaasalaisen terveiset jäsenille

19.2.2024

Hyvä jäsen, 

 

tämä on minun puheenjohtajakauteni ensimmäinen tervehdys, ja tarkoituksenani olisi lähestyä Teitä noin neljännesvuosittain.

 

Ajattelin jatkossa koota näihin jäsenkirjeisiin hiukan menneitä ja myös tulevia ammattiosaston ja Teollisuusliiton asioita, jotka koen teille tarpeelliseksi ilmoittaa. Osa varmasti tuttuja, osa ehkä vähän tylsiä, mutta yhtä kaikki tärkeitä. Mielestäni.

 

Pirkanmaan Lasi- ja muovityöntekijäin ammattiosasto ry:n hallitus kokoontuu kuukausittain Lamminpään kerhohuoneelle keskustelemaan ja päättämään meidän yhteisistä asioistamme. Kokouspöytäkirjat ovat jäsenten luettavissa pääluottamusmiehiltä pyydettäessä, mutta näihin kirjeisiin olisi tarkoitus koota suppeampi yhteenveto ja tietoa tulevasta.

 

Olkaa kiinnostuneita ja aktiivisia. Osallistukaa kevät- ja syyskokouksiin. Hurjimmat Teistä voisivat löytää Teollisuusliiton sivuilta jonkin kiinnostavan koulutuksen, jossa kurssin lisäksi pääsee tutustumaan Teollisuusliiton ylläpitämään Murikka-opistoon, joka on pelkästään palveluineen sekä sijaintinsa puolesta, kokemuksen arvoinen. 

 

Tehkää aloitteita ja käyttäkää ammattiosaston sekä Teollisuusliiton etuja. Käykää elokuvissa ja kylpylässä, ja viettäkää loma jollain ammattiosaston lomaosakkeella. Minkälainen muu toiminta juuri Sinua kiinnostaisi?

 

Hyvät jäsenet, 

 

syksyn ja alkuvuoden suurin puheenaihe on tietenkin ollut hallituksen hallitusohjelmaan kirjatut työelämään ja sosiaaliturvaan liittyvät heikennykset. Ammattiliitot ja empatiaa sekä solidaarisuutta tuntevat kansalaiset eivät ole olleet valmiita niitä hyväksymään. Sen vuoksi olemme joutuneet turvautumaan lakkoihin, joista kärsivät kaikki me suomalaiset.

 

Tavoittelemme lakoilla aitoa neuvottelua, emme tyydy saneluun. Tässä maassa on aiemmin tehty päätökset yhdessä sopien, ja siihen pyrimme jatkossakin. Yhteiskuntamme säilyy rauhallisempana ja yhtenäisempänä, kun kaikkia osapuolia kuunnellaan. 

 

Haluan muistuttaa, että lakkoihin ei koskaan ryhdytä kevein perustein, mutta varsinkin nämä, hallituksen kaavailemat muutokset, tietävät niin suuria muutoksia meidän kaikkien työelämään, että mitään muuta vaihtoehtoa, kuin taistella, meille ei ole jätetty. 

 

Arvoisat jäsenet, 

 

haluan kiittää Teistä jokaista, että olette nousseet vastaan ja kärsineet. Jatkossa saatamme tulla kärsimään lisää, mutta tätä taistelua me emme halua hävitä. 

 

Eikö olisi hienoa joskus vuosien päästä kertoa ystävillemme, kollegoillemme ja rakkaillemme, että vastustimme loppuun asti, ja vaikka otti koville, se oli sen arvoista. 

 

Sinun, minun ja meidän yhteisen tulevaisuutemme vuoksi pyydän; seisokaa suorassa, pysykää lujina ja olkaa kärsivällisiä. Kiitos, Te! 

 

Puheenjohtaja 

Mika Kaasalainen