9.9.2020 päiv.ohjeet määräaikaisesti lomautetuille Pilkingtonilaisille

5.12.2020

Ansiopäivärahan maksaminen alkaa ensimmäisestä työttömyyspäivästä ilman viiden päivän korvauksetonta omavastuuaikaa.Koskee niitä henkilöitä, joiden omavastuuaika alkaa 16.3.-31.12.2020.
Ansiopäivärahan 300-500 päivän enimmäismaksuaika ei kulu (missään tilanteessa).Enimmäisaika ei kerry ajalla 16.3.-31.12.2020.

Ensimmäinen ja tärkein toimenpide on ilmottautua TE-palvelun "Oma asiointi" palvelussa työttömäksi työnhakijaksi!

TE-palvelut          http://www.te-palvelut.fi/te/fi/index.html

Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä TE-palvelujen Oma Asiointi- palveluissa työttömäksi työnhakijaksi. Ilmottautua voit siis heti, kun saat lomautuslapun. Sähköisessä asioinnissa tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. 

Hae kokoaikatyötä ja jatka työnhakua! Älä siis missään tapauksessa päätä työnhakua ennen maaliskuun 2021 loppua.

Muista! Vaikka työnhaku on voimassa toistaiseksi, niin se ei tarkoita sitä, että tvp-lausunto olisi myös voimassa toistaiseksi 

Sivulla, missä ilmoitat lomautusjaksot, laita lisätietoihin seuraava teksti: Lomautus toteutetaan siten, että aikavälillä 1.9.2020 - 31.3.2021 lomautuspäiviä kertyy enintään 90 päivää. 

Täydennä TE-palvelujen sivuille AINA uudet lomautusjaksosi, jos lomautusjaksoja tulee lisää.

TE-toimisto lähettää työvoimapoliittisen lausunnon työttömyyskassaan. Tvp-lausunto on työttömyyskassalle edellytys, jota ilman kassa ei voi, eikä saa ansiopäivärahaa maksaa.Miten haen ansiopäivärahaa Teollisuuden työttömyyskassasta!Teollisuuden työttömyyskassa   https://teollisuuskassa.fi/

Hae ansiopäivärahaa jälkikäteen neljän kalenteriviikon tai kalenterikuukauden jaksoissa. Kun teet hakemuksen, aloita jakso aina maanantaista ja päätä jakso aina sunnuntaihin. (Esim. olet perjantain lomautettuna, niin ma-to töissä, pe työtön ja la-su viikonloppu.)

Kuukausijaksotuksella täytä hakemus ensimmäisestä päivästä kuukauden viimeiseen päivään. 

Täytä hakemus Teollisuusliiton sivuilla eAsioinnissa. Voit toimittaa siellä myös tarvittavat liitteet.

Lähetä  hakemuksesi liitteenä työttömyyskassaan lomautusilmoitus 

Pilkingtonilla työnantaja lähettää suoraan työttömyyskassaan palkkatodistuksen.

Jos teet lomautusten välillä työtä, ei työttömyyskassaan tarvitse lähettää väliajoilta palkkalaskelmia. Siinä vaiheessa kassa käyttää tulorekisterin tietoja. Älä kuitenkaan lähetä kassaan hakemusta, jossa olet koko neljän viikon jakson töissä. Ruuhkauttaa vain turhaan kassaa hakemuksella, jossa ei ole maksupäiviä.

Lomautusilmoitus

Toimita lomautuksen alkaessa lomautusilmoitus hakemuksen liitteenä. Kassaan toimitat siis vain sen ensimmäisen lomautusilmoituksen, jossa on lisätiedoissa "Lomautukset toteutetaan siten, että aikavälillä 1.9.2020 - 31.3.2021 lomautuspäiviä kertyy enintään 90". 

Jatkolomautuslappuja ei tarvitse kassaan toimittaa, muistakaa kuitenkin viedä TE-palvelujen oma asioinnin kautta lisälomautusjaksot työnhakutietoihin.  

Verokortti 

Työttömyyskassa saa suoraan verottajalta verokortin tiedot. Suosittelemme hakemaan etuuden maksua varten muutosverokortin, jolloin ennakonpidätys toimitetaan sen tietojen mukaisesti. HUOM! Palkkaverokorttia käytettäessä ennakonpidätys on aina vähintään 25 %. Eli kannattaa toimittaa muutosverokortti. (Tällä hetkellä on tietysti todella vaikea arvioida tuloja, koska emme tiedä kuinka paljon lomautuksia tulee)


Pilkingtonilaiset!  Aina voi tulla pääluottamusmiehen koppiin ja voimme hoitaa yhdessä kaikki työnhakuun ja työttömyyskassan asiointiin liittyvät asiat. Mukaan lomautusilmoitus ja verkkopankkitunnukset!


Kaikille tsemppiä ja jaksamista! 

Terveisin pääluottamusmies Sari Uusivirta Pilkington Tampere

sari.uusivirta@fi.nsg.com  puh.050-9129162